Google+

De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs

Please note I'm currently working on the new site. I didn't want to take the site offline though, so you can still visit it. However me working on the site while it's still online means a lot of the pages will appear wonky. But not to worry, it won't take too long. Happy
Tuesday, October 26, 2010 - 09:50

Electronic Arts Nederland en Codename Future starten op 21 oktober met 'De Sims™3 in de klas' een pilot van het landelijk programma Natuur & Milieu Educatie op de eerste van vijf middelbare scholen in Nederland. Voor het eerst in Nederland wordt een bekende videogame, die niet specifiek als lesmateriaal is ontwikkeld, gebruikt in het onderwijs.

In de leeromgeving van Codename Future is een lessenserie gebouwd over duurzaamheid op basis van De Sims™3. Jongeren in leerjaar 2 en 3 van VMBO /HAVO / VWO, in de leeftijd van 13 en 16 jaar oud, zullen zich verdiepen in de natuur en milieu thema's water, energie, groen, afval, CO2 en de samenhang daartussen. Met de aanschaf van duurzame producten in De Sims™3 wereld zoeken de leerlingen naar een balans tussen energie, water, groen en afval.

Met het project 'De Sims™3 in de klas' brengt Codename Future een creatieve, innovatieve en leuke manier om NME aan te bieden. Games spelen een belangrijke factor in het leven van 13 tot 16 jarigen; De Sims™3 biedt uitstekende mogelijkheden om ingezet te worden in het onderwijs. De Sims™3 is een populaire videogame waarmee spelers een omgeving kunnen creëren en het leven daarin kunnen besturen.

"De zeer realistische game, in combinatie met een uitdagende online lessenserie, leent zich bij uitstek voor het bijbrengen van verantwoordelijkheidsgevoel voor mens en maatschappij en past daarom uitstekend bij het NME onderwijs, dat dezelfde ambitie heeft. Dit project is een unieke kans om de kloof die er bestaat tussen school en vrije tijd te overbruggen", aldus Geeske Steeneken, directeur van Codename Future.

"Met dit project proberen we een nog breder draagvlak voor De Sims™3 en het spelen van games te creëren. Leerlingen en leerkrachten kunnen op een leerzame en speelse wijze, samen met De Sims, milieubewust aan de slag gaan.", aldus Pien Ooms senior product manager Electronic Arts Nederland.

In december 2010 is de pilot van NME met De Sims™3 afgerond en worden de behaalde resultaten openbaar gemaakt. Vanaf dat moment kunnen alle scholen in heel Nederland met het lesmateriaal aan de slag. Voor meer informatie over het landelijk programma NME, bezoek www.nme.nl. Ga naar www.DeSims3.nl voor meer informatie over De Sims™3. Meer informatie over Codename Future kunt u vinden op www.codenamefuture.nl

News Archive

Discord